Authentiek speelgoed in een modern jasje – De klassieke speelgoedauto

Authentiek speelgoed in een modern jasje – De klassieke speelgoedauto

Wie kent ze niet? En wie heeft er vroeger geen gehad? De klassieke speelgoedauto! Met een mooie ronde vorm en rubberen banden, vaak Ferrari rood en zelfgemaakt. Het kostte vroeger het gezin een vermogen om zo’n mooie auto cadeau te geven aan de kinderen. Dus werd er zelf veel gebouwd.

Deze auto’s vond je in allerlei groottes, van nostalgische trapauto tot de speelgoedauto op handformaat. Er werd vroeger heel wat af gereden!

In deze tijd is dat niet anders! Jongens, maar ook zeker de meiden(!), spelen graag met auto’s. Wat is er nu mooier dan het slalommen met de auto’s over de stoep of op een vloerkleed?! Met natuurlijk alle geluiden die daarbij horen.

Hoe is de klassieke speelgoedauto zo populair geworden?

Zo rond 1900 waren er nog geen speelgoedwinkels. Lokale ambachtslieden zoals meubelmakers, timmerlieden en smeden maakten weleens speelgoed naast hun werkzaamheden. Ook waren er wel een aantal rondtrekkende verkopers die hun stukje techniek aan de man, of in dit geval het kind, brachten.

In de jaren daarna werd speelgoed voor kinderen steeds belangrijker. Toen de eerste auto’s werden ontwikkeld, kwam natuurlijk het kleine verlangen ook om er een miniatuur van te bouwen, waarmee kinderen konden spelen. Langzaamaan is hierdoor de klassieke raceauto als speelgoed ontstaan en is zeer geliefd door jong en oud.

Het is natuurlijk een beetje een guilty pleasure als je als man van generaties terug dit nu cadeau doet aan je eigen kinderen of kleinkinderen. Al is het ook prima om hem als pronkstuk in de vensterbank te hebben staan.

Raceauto’s van Playforever hebben een beetje de jaren 20/30 look. Simpele en vaak ronde vormen, hoge afwerking en stevig gebouwd. Voor uren rijplezier! Modern gefabriceerde auto’s met hun behouden nostalgische look. Een lust voor het oog.

De klassieker in een nieuw jasje! De link naar deze artikelen vind je hier.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

INSTAGRAM