Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk

Als mum-to-be of mama-in-spé is de fase vanaf het moment dat je besluit dat je kinderen wilt en dit ‘traject’ ingaat of plotsklaps merkt dat je zwanger bent, een zeer spannende fase van je leven. Je breidt uit, geeft jouw genen door en opeens krijg je de verantwoordelijkheid om het kleine grut in de wieg groot te brengen. Terwijl je misschien net moeite had om jezelf enigszins te laten functioneren in de grote wereld.

 Het leven zelf geeft al enorm veel onzekerheden, maar deze periode spant de kroon. Niemand kan je precies vertellen hoe het gaat, hoe het kindje qua karakter zal zijn, is het gezond, hoe voel jij je en hoe het leven er na de bevalling uit gaat zien en ga zo maar door!

Daarnaast werken de hormonen ook niet mee en lijk je van tijd tot tijd overspoeld te raken met emoties en je over van alles druk te maken. Het valt niet mee!

Een oude gezegde en wijsheid is ‘een goede voorbereiding is het halve werk’! En dat gaat zeker op voor de tijd in de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd. Je hebt ongetwijfeld contactmomenten met de verloskundige of gynaecoloog , maar in die paar minuten heb je geen tijd om ALLES te weten te komen. Hij of zij zal je ook doorverwijzen naar het internet en adviseren boeken te lezen.

Kekstyle verkoopt boeken voor een goede voorbereiding, maar ook wordt de mama zelf niet vergeten, zoals in het boek Mama’en’ van Nina Pierson. Je kunt alleen goed voor de ander zorgen, als je dit ook doet voor jezelf. Je mag jezelf zeker niet vergeten in deze drukke periode. Ook vindt Nina het belangrijk dat je als jonge moeder goed voorbereid bent én op je intuïtie leert vertrouwen. In dit boek zul je jezelf leren kennen, ontdekken, leer je grenzen stellen en je uit te spreken. Want als mama in spé zijn al die verschillende geluiden in de wereld weleens verdraaid lastig.

Ook geeft het ‘Oei ik groei’ boek van o.a. schrijver Hetty van de Rijt een goede voorbereiding over de fases van je baby. Het is een handboek vol tips, tricks voor de begeleiding van je baby in de mentale ontwikkeling. Wat te doen als je baby opeens veel huilt, meer honger heeft, minder eet of slecht slaapt. Dit boek kan jou steun geven tijdens alle fases in zijn ontwikkeling, maar vooral bij het leren en ondergaan van nieuwe dingen! Natuurlijk weten we dat elk kind anders is, toch zal hij bijna alle fases doorlopen op zijn eigen manier. En laat hij dan vooral als eerste woordje ‘mama’ zeggen… 😉

Voor kindjes die al iets ouder zijn is het tijdloze Rupsje Nooitgenoeg een schitterend prentenboek voor jong en oud! Hij is er nu ook in een leuke babyboek variant! Hier vul je alle belangrijke dingen en mijlpalen van het eerste levensjaar van je baby’tje. Van de eerste echo tot aan zijn eerste verjaardag. Leuk voor later! Om terug te kijken als jullie samen wat ouder zijn. En bewaar vooral die leuke eetfoto’s en ‘selfies’ die iets minder charmant zijn en geef het cadeau op je kinds 18e verjaardag. De eerste keer kiwi eten zal hele leuke foto’s opleveren! 😉

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

INSTAGRAM